22
ноябрь
2021
"САПА БАСТЫ НАЗАРЫМЫЗДА"
"Білім беру обьектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларын бекіту туралы Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігінің 2021 жылғы 5 тамыздағы ҚР ДСМ-76 бұйрығы негізінде құрылған тамақтандырудың сапасына мерзімдік бағалаудың бракераж жүргізу жөніндегі комиссия құрамы 18 қараша 2021жылғы мектеп асханасына ыстық тамақтың ұйымдастырылуына бақылау жүргізілді.
Бақылау барысында :
- Ас мәзірі Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2012 жылғы 12 наурыздағы 320 қаулысымен регламенттелген.
-Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераж журналына енгізіле отырып , олардың сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттар бар;
- Ас блогының қызметкерлері , техникалық персонал арнайы киіммен қамтамасыз етілген;
- Қол жуу үшін ыстық және салқын су өткізілген қол жуатын раквиналар ,қол жууға құралдар орнатылған;
Асханадағы тазалық пен тамақтың сапалық деңгейі көңілден шығып , балаларда тойымды әрі дәмді тамақпен қамтылып жатыр